Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Revenco în locul lui Roibu,…

Revenco în locul lui Roibu, la Grăniceri

Directorul direcţiei generale al Serviciului Grăniceri din R.Moldova, Roman Revenco, a fost numit astăzi în cadrul şedinţei Executivului în funcţia de director general al Serviciului Grăniceri.
Acum câteva zile, într-un interviu acordat pentru europa.md, Revenco spunea că unul din obiectivele Strategiei de reformare a Serviciului de Grăniceri îl constituie armonizarea legislaţiei în domeniu. R. Moldova urmează să aprobe un şir de acte legislative şi normative, să armonizeze legislaţia naţională la legislaţia UE, punând accent pe domeniul securizării frontierei, să asigure un model de organizare şi funcţionare a organelor cu competenţe la frontiera de stat, în scopul adaptării organizatorice la standardele UE:

1)  Implementarea standardelor UE în domeniul controlului şi supravegherii frontierei de stat:

2) Descentralizarea procesului de luare a deciziilor; optimizarea structurii la nivel tactic; demilitarizarea şi excluderea din componenţa Forţelor Armate; atribuirea competenţelor pe întreg teritoriul ţării:

3) Asigurarea competenţei Serviciului Grăniceri în domeniul urmăririi penale, examinării contravenţiilor, expertizei actelor de călătorie, răspunderii agenţilor în cazul transportării în ţară a străinilor fără acte necesare de călătorie.